Tijekom vrućih ljetnih mjeseci potrebno je posebno zaštiti kožu lica od štetnih UV zračenja kako bi se izbjegle štetne posljedice. No, osim štetnih UV zraka prisutni su i drugi čimbenici koji utječu na odabir kozmetičkog proizvoda za lice poput povećanog znojenja i masne kože. Što onda izabrati tijekom ljetnih mjeseci za postojani make-up look? Toniranu kremu ili puder?

Beauty dvojba koja se često javlja kod ova dva proizvoda leži također i u odgovoru na pitanje koji od njih je djelotvorniji u svojoj ulozi prekrivanja, koji je od njih postojaniji kroz dan, ali i zdraviji za našu kožu.

Tonirane kreme s UV zaštitom sve su popularniji beauty proizvod zbog njihove laganije formule koja smanjuje osjećaj težine na licu. Toniranom kremom može se postići prirodan make-up te im je također jednostavnija i upotreba. Navedena krema je potencijalna zamjena za tvoj omiljeni puder jer omogućava ujednačen ten, hidrataciju, SPF zaštitu kože. Većina krema varira na skali od tankog i površinskog prekrivanja pa sve do značajnijeg prekrivanja, dok neke kreme također imaju visoki SPF faktor. Jednostavne su za korištenje i ne ulaze u pore poput pudera, no nedostatak je što ne postoje prevelike varijacije što se tiče nijansi.

No ukoliko želiš imati ujednačen ten lica i odličnu bazu za šminkanje, tvoj izbor će ipak biti puder. Osim što je dugotrajan, ima mat finish, ali također lako možeš pronaći tubice prilagođene različitim tipovima kože.

Oba proizvoda imaju svoje prednosti te upravo zato jedno nije bolje od drugoga. Jednostavno koristi proizvod koji odabereš s obzirom na tvoje planove kroz dan i konačan izgled koji želiš postići. Iskoristi prednosti oba make-up proizvoda na pravi način!